SIVANA by Emil Thorup

SIVANA by Emil Thorup

Eksklusive tæpper
med nordisk inspiration

Inspirationen er nordisk, og håndværket er indisk i den tæppeserie, som designer og tv-personlighed Emil Thorup har udviklet for Garant – smukke og eksklusive tæpper i usædvanlig høj kvalitet.

’Sivana’ er hindi, Indiens officielle sprog. Ordet betyder ’vævning med hånden’, og det er lige netop, hvad den nye kollektion fra Emil Thorup og Garant handler om. Der ligger mange generationers know-how i hvert eneste Sivana-tæppe, når erfarne hænder væver de enkle geometriske mønstre med fed kvalitetsuld på væve, der ofte er gået i arv gennem generationer.

Det subtile, nordiske præg til Sivana-serien har designer og serie-iværksætter Emil Thorup fundet i den rige, nordiske oldtid.

Tre enkle runer fra Det ældre Runealfabet, GeboInguz og Nautiz, danner grafisk inspiration for hvert tæppe, når tegnet gentages med mørk uld på en varm hvid baggrund af dyb, blød luv. Og netop den gode kvalitet er en af grundene til, at Emil Thorup bød Garant op til design-dans.

»Garant har nogle virkelig gode samarbejdspartnere i Indien, der kan trylle den eksklusive, newzealandske uld om til tæpper i høj kvalitet til en virkelig skarp pris. Jeg har jo mit eget designbrand, Handvärk, men her ville jeg slet ikke have mulighed for at lave tæpperne til så attraktiv en pris. Derfor er det utrolig interessant at lave et samarbejde med Garant, fordi det bliver et mere folkeligt produkt,«
siger Emil Thorup.

For Garant var målet med det nye samarbejde at børste støvet af den 35 år gamle gulvkæde.

»Der er sket utrolig meget i Garant de seneste år. Vores image trængte virkelig til at blive støvet af. Emil Thorup står for noget nyt, eksklusivitet, høj kvalitet og god smag, samtidig med at han ikke er så highend, at kun folk i København K kender ham. Derfor var samarbejdet attraktivt for den forvandling, Garant går igennem disse år,« siger Frank Neumann fra Garant.

Emil Thorup
Fra Popstars til serie-iværksætter med udsøgt sans for kvalitet. Emil Thorup er et brand i sig selv med energi og engagement, som han med stor effekt kaster ind i stadig flere projekter. Seneste skud på stammen er firmaet ET Hus, der tegner, udvikler og bygger typehuse i luksusklassen for et af Danmarks største byggefirmaer. Med deres stærke linjer, sorte ydre og arkitektoniske, hvide indre er de som tegnet til at rumme de møbler, som Emil Thorup gennem flere år har designet for sit andet firma, Handvärk. Kunst til væggene finder man hos Handcut med et skarpt kurateret udvalg af kunsttryk, og hjælp til indretning med det hele kan man få gennem firmaetIMMACULATE, hvor Emil indretter for private og virksomheder.

Yndlingsmaterialerne er stål, marmor, læder og messing i skarpt, minimalistisk design, men med SIVANA by Emil Thorup kan multitalentet altså også tilføje fed, newzealandsk uld til materialelisten.