By Nord AW17

90f8cf30-9a8a-4d4f-b832-92027231b44f

Nyt By Nord-univers inspireret af naturens konstraster

Følelsen af det gode liv

Skræl alt det overflødige af, og dyrk i stedet skønheden i ekstraordinært bløde tekstiler og underspilledede, douce nuancer. Det er tanken bag det nye By Nord. Første lancering er en kollektion i sarte naturfarver og spændende overflader inspireret af japanernes svar på dansk hygge, wabi sabi.

Drøm dig tilbage til mormors gennemvaskede og ultrabløde sengetøj, der omslutter dig som en sky fuld af dejlige minder, frihed og velvære. Det er den stemning, det nye By Nord ønsker at skabe for dig med sin nye kollektion, der har skåret både design og farver helt ind til benet.

Det nye By Nord er et resultat af et års designproces og et nyt samarbejde med RTC House of Brands, der fremover står for al salg og markedsføring af brandet i Danmark.
”Vi har ryddet ud i hele kollektionen og kun beholdt det allerbedste – og så tilført en masse lækre nyheder. Fået mere fokus på en underspillet renhed, naturlige farver og ægte, enormt lækre materialer. Det giver både via historie og tekstur en følelse af at nyde det gode i livet, når du omgiver dig med vores design,” siger brand- og marketing manager hos RTC House of Brands, Maria Araghouna.

Hvor By Nord tidligere fandt motiver til firmaets prints i de nordlige himmelstrøg, kommer inspirationen til det nye univers i høj grad fra naturens farver og kvaliteter, der bliver kombineret med den japanske livsfilosofi wabi-sabi, der handler om at dyrke enkeltheden i naturen og det uperfekte.
”Udtrykket i det lette krøl i vores hørsengesæt og nye hørduge er inspireret af netop det uperfekte, som vi gerne vil hylde med denne kollektion. I Japan er der også er tradition for, at sengelinned går i arv, og den samme ekstremt bløde fornemmelse, et sæt godt sengetøj, der er vasket mange gange, giver, har vi ramt med vores stenvaskede bomuldssengetøj,” forklarer Maria Araghouna.

3b33c5e9-e0d8-4325-8cb5-a47deb33562b

HØR-SENGESÆT I AFDÆMPET NUDE 
Hvid og grå danner base for hele By Nords kollektion, som får selskab af særligt udvalgte farver i de enkelte serier. Hør-tekstilerne har fået en særlig enzymvask, der giver et let krøllet, uhøjtideligt udtryk. I den nye farve, Nude, giver tekstilerne den lækre, rolige stemning, de fleste af os ønsker i soveværelset.

ce95766c-c54a-4fe3-8ee1-0feea0eae97c

FLERE LÆKKERIER I HØR 

Gør klar til et delikat bord i uhøjtidelig og afslappet stil med hørdugen DELLING med tilhørende servietter. Kommer i tre farver: Moss Green, Nude og Actually Grey og flere størrelser. DKK 899-1.099

4a73f775-c5b5-4ea6-8952-fdbd6b0f6256

MUNDBLÆST GLASSERIE
By Nords produkter i glas bliver håndlavet på et lille, familiedrevet glaspusteri i Europa af glas i den bedste kvalitet. Kombinationen af høj kvalitet og mundblæst produktion gør, at selv om glasset er meget tyndt, er det enormt robust. Nyhederne dette efterår er et long drink glas samt en snackskål. Begge fås i røget og klar glas. DKK 199-849 pr. stk.

2340f4b4-e005-4db9-a1e7-d6c01244f094

STENVASKET BOMULD

En række af By Nords tekstiler har fået en stenvask, der giver en næsten tredimensionel overflade. Den særlige vask bl.a. på sengetæppet Brokk. DKK 799-899

eaec22f3-a952-4905-88b6-5e9bb36768d1

FOREVER GREEN
Grøn i forskellige, delikate nuancer går igen blandt efterårets nyheder, både på puder, plaider og sengesæt. Kig efter farverne Moss Green, Beach Nature og Hunter’s Green for at give din bolig et strejf af naturens mere rå sider – bl.a. tæppet Grimhild og dugen Delling. Alle By Nords plaider er i øvrigt produceret på et familieejet spinderi i Italien.