En helt ny slags snacks har nået Danmark …

NoCrap-Gourmet_Popcorn_68-566x377

Popcorn rykker op i gourmetklassen

Popcorn er for de fleste af os lig med film, fedtede biografsæder og masser af salt. Det vil to danske mænd nu gøre noget ved. Som noget helt nyt herhjemme håndlaver de nemlig popcorn i gourmetklassen – med vidunderlig smag af gedigne råvarer som hindbær, lakrids, karamel og chokolade. De fnuglette smagsbomber fra NoCrap kan simpelthen ikke undgå at blive et hit i snackskålen.

Den mundvandsfremkaldende duft af popcorn har lagt sig omkring en lille fabrik i Hjørring. Det er nemlig her, NoCrap Gourmet popper løs på det, der er Danmarks første gourmetpopcorn. Og tanken er så enkel, som den er velsmagende: Klodens bedste majskerner, poppet i kokosolie og krydret med karamel, Læsøsalt, hindbær, god lakrids eller belgisk chokolade. Helt uden kunstige smagsforstærkere, kunstige farver eller konserveringsmidler – og naturligvis GMO- og glutenfri. Heraf navnet NoCrap.

Kærlighed ved første pop
“I 2015 var jeg i England, hvor jeg for første gang smagte karamelpopcorn – og det var kærlighed ved første pop. Jeg undrede mig virkelig over, at de ikke var til at få herhjemme, for vi er jo så gode til alle andre søde snacks. Men popcorn spiser vi kun med salt, og selv om de også er gode, så slår de altså ikke dem med smag. Derfor besluttede jeg mig for at poppe selv,” fortæller Tommy Jensen, der er manden bag NoCrap Gourmet Popcorn.

Hjemme i Hjørring gik Tommy Jensen fluks i gang i køkkenet, men den første portion karamel brændte på i en sådan grad, at Tommys hustru måtte sige farvel til sin yndlingsgryde. Men efter noget nær 500 forsøg på at frembringe den ultimative karamel, var den der: En sprød og sød karamel med fine noter af Læsøs verdens berømte salt – perfekt selskab til poppede majskerner.
Inden længe blev også Michael Kristensen del af virksomheden, og så tog popningen til. I dag er de to for længst rykket ud af køkkenet. Virksomheden har internationale ambitioner og udvikler hele tiden nye varianter af de unikke gourmetpopcorn. Men håndværket har de ikke glemt.

NoCrap-Gourmet_Popcorn_95-566x377 NoCrap-Gourmet_Popcorn_88-566x377 d6114a2b-ff04-423a-9e3a-5d3345e73581

Hvis du kalder noget for gourmet, skal det også være det
“Fra første portion NoCrap-popcorn har det været essentielt for os at bruge eksempelvis Læsøsalt, dansk smør, kvalitetsmajskerner, ægte vanilje og god, mørk chokolade. Jo, der findes billigere alternativer til det hele, men vi har fra starten været på jagt efter den bedste smagsoplevelse – og den får du ikke ved at gå på kompromis med ingredienserne. Vi brænder også karamellen meget præcist hver gang, så temperaturen altid holder sig inden for +/- 1 grad, hvilket sikrer den helt særlige sprødhed. Det er her, man ser, at vores popcorn er ægte håndværk. Vi vil simpelthen ikke have samvittighed til at skrive gourmet på vores varer, hvis ikke det virkelig er det.”

Samme detaljeopmærksomhed kom i brug, da Tommy og Michael skulle finde de bedste majskerner.
“Vi bruger en amerikansk majskernetype ved navn Mushroom, der bliver mere rund, når den popper. Mushroom er lidt dyrere end Butterfly, vi kender fra eksempelvis biograferne, men de har mere ‘kød’ på og smager bedre,” fortæller Tommy Jensen, der allerede nu varsler nye smagsvarianter af NoCraps gourmetpopcorn – bl.a. med forskellige ostetyper.

NoCrap-Gourmet_Popcorn_134-566x367

NoCrap Gourmets popcorn fås i følgende varianter: karamel, tredobbelt salt, hindbær, cheddar, belgisk chokolade og ikke mindst lakrids, der har vundet sølv i The Liquorice Taste Awards 2017.
Alle NoCrap Gourmet Popcorn kommer i plastbøtter, der holder indholdet sprødt og lækkert.
95 g, vejl. udsalgspris DKK 45