Nostalgiske nisser får nyt look

Designer og tv-vært relancerer 60 år gammelt brand 

Nostalgiske nisser får nyt look

I år bliver der god mulighed for at fylde julen med traditioner og minder. Børnenes bedste ven, Shane Brox, har givet det historiske jule-univers, Nissernes Jul, et twist, så designet på den helt nye kollektion passer til en moderne indretning og samtidig giver stemningen af ægte jul.

For mange mennesker er ’rigtig jul’ den, vi er vokset op med i vores barndomshjem. Den er velkendt, nostalgisk og fuld af traditioner og gode minder. Det samme er Nissernes Jul – et univers, der fyldte danske hjem op gennem 60’erne, 70’erne og 80’erne. Bag de rundkindende og drillesyge nisser med alle dyrevennerne stod Carla og Vilhelm Hansen – som i øvrigt også har tegnet Rasmus Klump.

Mange af de originale kravlenisser og julebøger ligger stadig i julekasserne rundt omkring i de danske hjem, men nu er Egmont, der ejer rettighederne, klar til at fort ælle de gamle historier på en ny, opdateret måde i samarbejde med Shane Brox. Designeren, tv-værten og eventyrfortælleren har fået frie hænder til at tolke det livsglade univers og give det et nyt look, der passer til nutidens hjem.

”Det viste sig, at der gemte sig en en guldgrube af historier bag de her små, fantastiske nisser, som emmer af god, gammeldags jul, som jeg husker den fra min egen barndom. Og det er jo den jul, vi alle inderst inde ønsker. Nisser har ikke været moderne i lang tid, fordi vi har været igennem sort jul, glimmerjul og alt muligt and et ’smart’ jul. Her har jeg bevæget mig tilbage til det traditionelle, men ’tweaket’ det lidt, så det fremstår mere rent og enkelt, men stadig emmer af nostalgi, ”siger Shane Brox.


Dæmpet de originale farver
Helt konkret har designeren brugt lang tid på at dæmpe farverne på originaltegningerne fra 50’erne og op til 80’erne, så de søger mere mod jordfarver og matchende nuancer. Stregerne er blevet renset op, og alt har fået et pust af Shanes tryllestøv, så det falder i alle generationers smag.

”Det er blevet en meget bred kollektion. Jeg kan sagtens se de mere traditionelle nisser, der i øvrigt er umulige at opdrive på loppemarkeder i originale udgaver i dag, havne hos en yngre kunde også. Jeg er overbevist om, at vi er klar til at give den fuld gas med den nostalgiske jul. Verden er ved at gå af lave, der er så meget frygt og angst for det ene og det andet. Når verden bliver så usikker, søger vi automatisk mod noget trygt og hyggeligt – og det er Nissernes Jul, fortæller Shane Brox, der allerede er i gang med at videreudvikle universet til julen 2018.

Den nye Nissernes Jul-kollektion består af julekugler, kagedåser, bageforme,
chokoladekalender, stearinlys, forskellige tekstiler, ophæng, stager, servietringe og forskellige figurer. Priser fra DKK 29 til DKK 599. Nyhederne vil være i butikkerne fra primo september.


 

Fakta om Nissernes Jul

Nissernes Jul blev opfundet af tegneren Vilhelm Hansen (1900-1992), som også er kendt for eventyrene om Rasmus Klump. Nisser var hans yndlingsmotiv, og sammen med sin hustru, Carla Hansen, skabte Vilhelm Hansen en række populære jule bøger og kravlenisser. Efteråret 2017 relanceres det hyggelige univers i et samarbejde mellem Egmont, der ejer rettighederne til Nissernes Jul, og RTC House of Brands. Bag det nye design står tv-vært, eventyrfortæller og designer Shane Brox, der tidligere har designet for bl.a. Levi’s og Royal Copenhagen. Se mere på rikkitikki.dk.